Hoppa till innehåll

Ge Nobels fredspris till de som vill undersöka 9/11 på nytt!

oktober 31, 2013

I en sund värld hade det varit ett alternativ att ge Nobels fredspris till de som har vågat ifrågasätta den amerikanska nationella 11-septemberkommissionens slutsatser. Den f.d. New York Times-journalisten Philip Shenon hade varit en värdig vinnare med sin bok, The Comission – The Uncensored History of the 9/11 Commission. http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=18660248

Tack vare den vet vi att Philip Zelikow, den man som som ledde 11 september-kommissionen, var personlig vän med Condoleezza Rice och upprätthöll kontakter med vita husets Karl Rove under kommissionsarbetet. Zelikow lät också kalla in en excentrisk akademiker som tilläts lägga fram teorier som skulle koppla Saddam Hussein såväl till terroristattackerna som till bin Laden. Zelikow skall också  ha velat skriva in dessa påhitt i den slutgiltiga rapporten. Detta vägrade dock kommissionsmedlemmarna att gå med på (Märk att under den här tiden krigade USA i Irak under den misslyckade förevändningen om massförstörelsevapen som skäl för invasionen) Shenons bok innehåller även den graverande  uppgiften att 441 av 1700 fotnoter i den officiella amerikanska nationella 11-septemberkommissionens slutrapport är hänvisningar till bekännelser som har framtvingats under tortyr. Denna iakttagelse har från annat håll  kommenterats av presidenten i Center for Constitutional Rights:

”Most people look at the 9/11 Commission Report as a trusted historical document. If their conclusions were supported by information gained from torture, therefore their conclusions are suspect.”

Just rapportens kärna, historien om grundandet av al-Qaida, planläggningen och genomförandet av attackerna, kommer från vittnesmål som är framtvingade under tortyr. http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-17990955 http://www.nytimes.com/2009/04/20/world/20detain.html?_r=0   Man skall då också veta att kommissionsmedlemmarna aldrig fick höra själva vittnesmålen från påstådda terrorister utan fick nöja sig med sammandrag av det sagda från CIA. Dessutom lär CIA numer ha förstört originalbanden så det finns ingen som helst möjlighet att verifiera eller bedöma sanningshalten i de bekännelser som framtvingades. http://www.nbcnews.com/id/22139312/

Det finns ett utbrett missnöje i USA med hur landet har hanterat undersökningen av 11 september. Detta är  dock inte vår svenska terroristexpert Magnus Ranstorps ståndpunkt. I förordet till den auktoriserade svenska översättningen av  9/11-utredningens slutrapport skriver han:

…SEPTEMBERKOMMISSIONENS SLUTRAPPORT utgör ett unikt historiskt dokument…Få andra dokument existerar som ger en så detaljerad och övergripande bild av händelseförloppet den 11 september-och de framtida utmaningar vi står inför i kampen för att förhindra ytterligare terroristattacker. Att läsa kommissionens slutrapport är det bästa sättet att skapa sig en realistisk bild av terrorismens nya ansikte…Kommissionens slutrapport är mera än ett knivskarpt mikroskop riktat mot den  inre terroristvärlden…. s.xxii

Förmodligen vill han att vi skall tro honom på orden som innehavare av epitetet expert och aldrig börja läsa dokumentet. För de som gör det kommer mer sannolikt fram till bedömningar som den f.d. ordförande för senatens kommitté för underrättelsefrågor, Bob Graham gör: ”att rapporten har gett oss slutsatserna men inte de fakta som ligger till grund för den”. Eller så kommer man kanske tycka som den avhoppade kommissionsmedlemmen Max Cleland att rapporten är ”en nationell skandal”. Hur kan då Ranstorp gå så vilse? Det har förmodligen att göra med hans bakgrund och de intressen han tjänar.http://webnews.textalk.com/efter-arbetet/den-amerikanska-kopplingen

Att världen får veta vad som hände den 11 september är viktigt. Inte minst för utan 11 september hade USA inte haft sitt ”krig mot terrorismen” och inte haft möjlighet att genomföra regelrätta invasioner i sitt krig för olja. Michael Meacher, Storbritanniens förre miljöminister under Tony Blair, har karakteriserat ”kriget mot terrorismen” som en politisk myt skapad av USA för att  behålla dess hegemoni i världen.http://www.theguardian.com/politics/2003/sep/06/september11.iraq

Irakinvasionen och det decennielånga kriget i Afghanistan och USA:s hela nuvarande utrikespolitik och övervakningshysteri  hade varit omöjlig utan 11 september. Man kan säga att utan 11 september hade USA fått uppfinna ett för att möjliggöra de krig som följt därefter. Med vetskap om detta är det högst olämpligt att den kännedom vi har om planläggningen av attackerna och den information vi får om al Qaida vilar på muntliga redogörelser framtvingade under tortyr från två påstådda terrorister vars redogörelser når kommissionen via tredjehandsuppgifter från CIA. Det är så fantastiskt att man nästan inte kan tro att det är sant.  Kommissionsmedlemmarna har inte haft möjlighet att förhöra fångarna eller se inspelningar av de förhör som har hållits med de påstådda terroristerna. De har bara kunnat tro eller inte tro på att det som CIA berättar är sanningen.  Det är ett arbetssätt som inte kommer i närheten av de krav som bör ställas på en kommissionsundersökning. Världen vet fortfarande i princip ingenting om 11 september som inte CIA vill att den skall veta. Därför är det viktigt att kräva en ny undersökning av händelsen. De som har arbetat för detta i USA med risk för egna karriärer är värdiga kandidater till Nobels fredspris.

Fakta:

Exempel på personer som krävt  en ny utredning av 11 september:

Kongressledamoten Dennis Kucinich wants a new investigation

Kongressledamoten Jason Chafetz says that we need to be vigilant and continue to investigate 9/11

Senator Lincoln Chaffee endorses a new investigationKongressledamoten Dan Hamburg wants a new investigationmilitary and intelligence officials have called for a new investigation,

Daniel Ellsberg has called for a new investigation

Vissa städer har röstat  om  att åstadkomma en ny utredning :http://rt.com/usa/twelve-new-england-towns/

Michael Moore har krävt en ny utredning. http://www.youtube.com/watch?v=P1bi8YnBaH4

Muhammad Mursi, den demokratiskt valde och numer avsatta presidenten i Egypten, ville ha en ny utredning:http://www.youtube.com/watch?v=QI62wgxP2Yw

U.S. General, Commanding General of U.S. European Command and Supreme Allied Commander Europe, decorated with the Bronze Star, Silver Star, and Purple Heart (General Wesley Clark) said We’ve never finished the investigation of 9/11 and whether the administration actually misused the intelligence information it had. The evidence seems pretty clear to me. I’ve seen that for a long time”

Former Deputy Secretary for Intelligence and Warning under Nixon, Ford, and Carter (Morton Goulder), former Deputy Director to the White House Task Force on Terrorism (Edward L. Peck), and former US Department of State Foreign Service Officer (J. Michael Springmann), as well as a who’s who of liberals and independents) jointly call for a new investigation into 9/11

And numerous high-level judges, legal professors and trial lawyers call for a new investigation. See this and this.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: