Hoppa till innehåll

Malmö uppmärksammar internationell protestmarsch mot Monsanto

maj 21, 2016

Lördagen den 21 maj var internationell protestdag mot Monsanto. Även i Malmö arrangerades en marsch. Retrogradera var där och visade sin solidaritet.

Arrangemanget var anordnat av Latinamerikagrupperna/Malmö och var en del av den väckelse som råder i världen kring vad TTIP-avtalet innebär för maktförhållandena mellan parlamenten och transnationella företags affärsrättigheter. Inte minst har den sk. Greenpeace-läckan börjat få människor även i Sverige att förstå vad slags förhandlingar som den svenska regeringen har medverkat i.  Förhandlingar som handlar om att förflytta så mycket makt från parlamenten in i stora internationella företagskoncerner att dessa förhandlingar  måste hållas dolda för de inblandade ländernas enskilda parlament. Allt för att inte riskera en normal offentlig  politisk process. http://www.march-against-monsanto.com/home/

580

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: