Hoppa till innehåll

Låg Saudierna eller amerikanarna eller de båda tillsammans bakom 11 september?

maj 25, 2016

Sedan senaten i USA antagit ett lagförslag som gör det möjligt för anhöriga till offren att stämma saudierna för delaktighet i terrorism för sin eventuella inblandning i 11- septemberattackerna 1) verkar ett informationskrig mellan saudierna och amerikanarna inletts.

907

Bilden Källa Infowars.com

I informationskriget verkar även ett ”oberoende” institut för mellanösternforskning med kontor i Jersusalem spela en roll. The Guardian undrar i en artikel 2002 vilka som styr detta märkliga instituet, MEMRI  som förser The Guardian med ett urval av översatta artiklar ur  arabiska tidskrifter.2)

I den senaste översättningen från MEMRI  3) av  den Londonbaserade  tidningen , Al Hayat står det att läsa  att den saudiarabiske rättsexpertens Katib Al-Shammari påstår  att USA själva låg bakom 11 september och att Saudiarabien inte hade något att göra med operationen. Beviset för detta är ju de explosioner som alla kan förnimma som har tagit del av ljud- och bildmaterial från händelsen – att sprängladdningar verkar vara planterade i byggnaderna där själva flygplanskrascherna endast var startsignalen för påbörja demoleringen. ”Men USA fortsätter att försöka skicka skulden på någon annan”,  skriver Al-Shammari, enligt MEMRI.

Vilka som låg bakom 11 september har med tiden blivit alltmer oklart. I mer än ett decennium fördömdes alla miljoner människor som sökte andra förklaringar än vad de officiella amerikanska myndighterna gav.4)  De officiella förklaringarna var först att det var terroristorganisationen al Qaida som låg bakom  attackerna , senare före invasionen av Irak fick Saddam skulden och nu verkar de amerikanska hemligstämplade 28 sidorna i kommissionsutredningen peka på att Saudiarabier har kontrollerat händelseförloppet. Vad det märkliga institutet MEMRI har för intresse i att piska upp stämningen mellan USA och Saudiarabien kan man bara spekulera i. En rimlig förklaring är väl att de bakom MEMRI vill varna amerikanarna för vad som kan hända om inte den amerikanska presidenten ser till att lägga in sitt veto mot lagen om att privatpersoner kan stämma saudierna för inblandning i 11 september. USA:s och Israels eventuella medverkan i affären kan då kanske komma att prövas med nya ögon vilket varken USA:s eller Israels regeringar förmodligen vore betjänta av.

1) http://www.nytimes.com/2016/05/18/us/politics/senate-passes-bill-that-would-expose-saudi-arabia-to-legal-jeopardy-over-9-11.html?_r=0

2) http://www.theguardian.com/world/2002/aug/12/worlddispatch.brianwhitaker

3) http://www.memri.org/report/en/print9202.htm

4) http://in.reuters.com/article/idINIndia-35417520080910

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: