Hoppa till innehåll

Med vattenkanoner, marsch! Och på dem med ett vrål! Så kan polisens strategi i Hamburg sammanfattas

juli 7, 2017

 

En katastrof för demokratin!

Sammanfattning och kommentar från tyska taz. Vad hände egentligen under Welcome to hell-demonstrationen?

 

”Det mesta hade redan diskuterat kring den här demonstrationen. Det största svarta blocket någonsin för att ge dem däruppe ångest. Och sannerligen var gruppen unisont svrtklädd och förvånansvärt stor. Flera tusental var samlade. [12 000] Bilderna från denna otroliga styrkedemonstration från  polisen kommer att ha fatala konsekvenser – långt bortom Hamburg.”

 

”Vem som hade störst behov att visa att den var störst den blev snabbt klart: Polisen hade redan i början demonstrationen satt upp fyra vattenkanoner och två pansarfordon i demonstrationsvägen och trängde sedan in demonstrationen på en gata där de blev instängda där det inte fanns några alternativ att gå åt sidan där sprang polisen sedan över tusentals personer
När den autonoma wannabe pimpen själv skulle ta en stund för självkritik, skulle de faktiskt gråta . Som ett ofarligt gäng kycklingar de drevs isär.”

 

”Att det inte kom till en total upptrappning berodde på – ja, till och med – svartklädda demonstranter, som åtminstone initialt  högljutt protesterade  vid enstaka flaskor eller när smällare kastades från dårar i de egna leden. Under kvällen, åtminstone i etapper uppstod  färgstarka, bullrande och fredliga protester – tills polisen igen utan anledning vid nästa hörn angrepp dem . Polisen hade uppenbarligen inget intresse av bilder av fredliga protester mot G20-mötet.”

 

”Ansvaret för kaoset ligger i första hand på Hamburgpolisen. När den har sänt sin tuffaste hund som gruppchef till fronten är självkritik inte att vänta från denna sida.
Men det finns också en röd-grön senat. Om SPD har fortfarande en kvarvarande division, som är intresserad av medborgerliga rättigheter? Om så är fallet bör det nu ropa högt. Och vad är med De gröna i dessa dagar som är tysta? Ett grönt parti, som sitter i regeringen, men även efter denna katastrof för demokratin är ovilliga eller oförmögna att skapa konsekvenser för den ansvariga polisen, är helt enkelt överflödiga.”

http://www.taz.de/Kommentar-Polizeieinsatz-in-Hamburg/!5427922/

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: