Hoppa till innehåll

Hamburg G20 – Polisen eskalerar situationen- öser ned demonstranter med vattenkanoner placerade under bro och knuffar NDR-journalist med synlig pressackreditering.

juli 6, 2017

 

23:40, Sternbrücke: Efter en vattenkanoninsats i slutet av demonstrationen  som kommit fram till början av  Max-Brauer-Allee så springer  polisen bakifrån in i demonstrationen med hjälmarna påsatta. Människor rammas . Även en en NDR -nyhetsredaktör blir upprepade gånger bortmotad, även om hon visar på sin tydligt synliga  officiella G20-presslegitimation . (Taz)

I hörnet av Schulterbratt vill demonstranterna hålla ett möte med ännu mer än 1000 personer. Just när demon från högtalaren löses upp   attackerade  polisen på nytt folkmassan med vattenkanoner . Polisen har uppenbarligen inget intresse i ett lugnt  slut på demonstrationen. Då arrangörerna upplöser demon poppar några smällare. (Taz)

22:42, Holstenstraße: Riksdagsmannen för vänsterpartiet: Die Linke,  Jan van Aken, som skall vara med i en av de stora demonstrationenerna  på lördag, säger till  taz: ”Polisoperationerna  tidigt på kvällen var helt onödiga. När demonstranterna uppmanades  att ta av maskeringen så gjorde 90 procent av de maskerade detta. ”Det som  hände, sedan var befarat: Polisen provocerar fram de  bilder de behöver för att motivera sina förbud på den sista dagen av G 20- mötet.”

23.40 Uhr, Sternbrücke: Nach einem Wasserwerfer-Einsatz am Ende der Demo hielt der Zug an, der vorn mittlerweile an in der Max-Brauer-Allee angekommen war. Von hinten rannten behelmte Polizisten in die Demo. Menschen werden überrannt. Auch eine NDR-Nachrichtenredakteurin wird mehrfach weggeschubst, obwohl sie ihre deutlich ihre offizielle G20-Presseakkridierung zeigt. (taz)

 

http://www.taz.de/taz-Liveblog-zum-G20-Gipfel-in-Hamburg/!5425982/

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: