Hoppa till innehåll

Riksdagsledamöter för vänsterpartiet kritiserar polisens strategi och valet av Hamburg som konferensplats för G20

juli 7, 2017

22:42, Holstenstraße: Riksdagsmannen för vänsterpartiet: Die Linke, Jan van Aken, som skall vara med i en av de stora demonstrationerna på lördag, säger till taz: ”Polisoperationerna tidigt på kvällen var helt onödiga. När demonstranterna uppmanades att ta av maskeringen så gjorde 90 procent av de maskerade detta ”Det som hände, sedan var befarat: Polisen provocerar fram de bilderna de behöver för att motivera sina förbud på den sista dagen av G 20- mötet.”

”Niema Movassat kritiserar polisens agerande under torsdagen mot Welcome to hell-demonstrationen: Eskalationen i Hamburg vissar hur absurt valet av Hamburg som konferensplats är. Polisen saknar deskalationsstrategi.”

22:19 Linke-Abgeordneter kritisiert Politik und Polizei +++
Der linke Bundestagsabgeordnete Niema Movassat kritisiert nach den Krawallen bei der ”Welcome to Hell”-Demo in einem Tweet, dass der G20-Gipfel in Hamburg stattfindet. ”Die Eskalation in Hamburg zeigt auch, wie irre es war, den G20-Gipfel dorthin zu packen”, schreibt der Politiker. ”Außerdem fehlt Polizei Deeskalationsstrategie.”

http://www.n-tv.de/politik/Das-passierte-am-6-Juli-2017-article19924552.html

 

Die Eskalation in  zeigt auch, wie irre es war, den  Gipfel dorthin zu packen. Außerdem fehlt Deeskalationsstrategie.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: