Hoppa till innehåll

Lastbilsattentatet i Berlin – en ouppklarad skandal

januari 12, 2018

oznor

Är sanningen bakom dådet medvetet undanträngt? Mörkar myndigheterna? Och vad är det de i så fall försöker dölja?

 

Två parlamentariska utredningar har sedan ett halvår sysselsatt politiker i parlamentens kommittéer för övervakning av säkerhetstjänstens arbete. Arbetet går långsamt och fortfarande fram till idag [ 8/1- 2018 ] har Berlins undersökningskommission inte fått de akter internutredaren Jost fick för nio månader sedan sammanställde. I Nordrhein-Westfalen finns en likadan kommission.
Redan då attentatet ägde rum den 19 december 2016 uppdagades och uppmärksammades en rad oegentligheter och suspekta omständigheter kring attentatet. I medier och offentlig debatt frågade man sig hur det kom att polisen först en och en halv dag efter attentatet hittade ett personbevis i förarhytten till lastbilen som pekade på en tunisier vid namn Anis Amri.1)

 

Och hur kom det sig att en ledare för Pegida-rörelsen vid namn Lutz Bachmann två timmar efter attentatet uppenbarligen visste att polisen letade efter en tunisier när detta först delgavs två dagar senare? 2) Polisen menar att det inte fanns några uppgifter om en tunisier då Bachmann twittrade om sin vetskap 3) Bachmann själv förklarade sedan bort sin förkunskap på ett ironiskt sätt då han skrev: ”Kära press jag hade förstås tittat i min glaskula och kunde förstås inte veta.” 4)
Att polisen på nytt i ett fall som handlar om påstådda IS- eller al Qaida-terrorister hittat personbevis vid anslagsplatsen ledde till en diskussion där medier försökte förklara varför så skedde att terroristerna alltid lämnar id vid attentatsplatserna 5) Återigen spreds det medier kallar för en våg av sk. ”konspirationsteorier” 6) och många menade att något i den här historien var alldeles uppåt väggarna fel såsom det mediekritiska kenFM. 7)
Vad som senare med tiden har framkommit är att en statlig sk V-mann [under cover agent] i Amris närhet eventuellt skall ha uppmanat Amri till att begå terroristattentat. 8) Ett vittne säger att V-mannen som kallas Murat skall ha sagt till vittnet att V-mannen, Murat letade efter en man som var beredd att slå till med en lastbil redan under sommaren 2016. 9) Den hetsande under-cover agenten, Murat har också skjutsat den påstått skyldige terroristen Anis Amri i sin bil vid flera tillfällen, vilket inte förnekas av den tyska underrättelsetjänsten. Frågor har också ställts om den påstådda terroristen till attentatet egentligen i själva verket också var en V-mann.10)

 

De Grönas grand old man : Christian Ströbele har vid flertalet gånger i tysk media framträtt och ansett att den enda rimliga förklaringen på hur den påstådda terroristen har kunnat röra sig fritt i Tyskland med ett tiotal falska identiteter och inkassera socialbidrag från flera kommuner i flera delstater och inte utvisades ur landet eller sattes i häkte berodde på att han måste ha skyddats av  någon kraft på överstatlig nivå där Ströbele pekar mot ett troligt samarbete mellan tyska och amerikanska säkerhetstjänster. 11)
Polisen har också i fallet bevisats med att förfalska polisakter som avslöjade att den påstådda terroristen borde ha gripits pga av att polisen att observerat honom med att begå grova narkotikabrott. Akterna förfalskades efter attentatet så att de skulle se ut som om den påstådde terroristen bara hade gjort ringa narkotikabrott och därmed polisens passivitet kunde framstå som förklarlig. 12)
Eventuellt användes Amri som lockbete för att eventuellt avslöja farligare terrorister eller för USA mer intressanta terrorister. En teori är att Amris kontakter med IS-terrorister i Libyen ledde till bombräder som USA senare genomförde där.13) Kanske underskattade tyska myndigheter Amris farlighet trots att han var toppklassad som farlig som möjlig muslimskt motiverad terrorist redan år före sitt påstådda attentat Berlin.14) och skuggades , avlyssnades samt var föremål för dagordningsgenomgångar vid GTAZ,  statens överordnande terroristbevakningsenhet.

 

De mest alarmerande och förvirrande uppgifterna som skulle kunna tala för att vad som hände i Berlin var en renodlad konspiration och att det som hittills har berättats i fallet är långt ifrån det som har hänt är de uppgifter som riksdagsmannen och FDP-politikern Marcel Luthe framfört på senare tid. 15) I utredningsmaterialet som riksdagsmannen har tagit del av i sin roll som medlem i undersökningskommissionen i Berlin finns uppgifter som inte stämmer med den officiella teorin om en ensam gärningsman. Luthe pekar på följande besvärliga och obeaktade uppgifter:16)

Åtta vittnen har hört ett pistolskott efter det att lastbilen stannat på julmarknaden

Åtta vittnen säger att de har hört ett skott sekunder efter att lastbilen stannat på julmarknaden. Ett vittne hävdar bestämmt att hon vet hur ett skott låter eftersom hon är bekannt med ljudet från sportskytte. Detta är relevant eftersom den officiella berättelsen utgår från att chauffören sköts till döds vid kapningen av lastbilen och inte efter det att lastbilen stannat på julmarknaden.

Terroristens mordvapen  inte säkerställt

Att vapnet som hittades hos den ihjälskjutne påstådde terroristen Anis Amri i Milano som där sköts ihjäl av två italienska poliser inte kan spåras till att vara samma vapen varmed den polska lastbilschauffören skall ha skjutits. Riksdagsmannen Marcel Luthe åberopar Hans-Georg Schnitzler vapenexpert som hävdar att den aktuella pistolen har en så mjuk blykula att den inte lämar några spår som kan säkra en kula till ettt speciellt vapen.

Den gråhårige mannen

En gråhårig man skall enligt vittnen legat på marken bland de skadade och sedan rest sig och velat gå mot förarhytten. Några vittne påstår att han skall ha stigit ur förarhytten eller fallit ur förarhytten. FDP-politikern frågar sig om utredarna har förhört den här mannen eller letat efter honom.

Mannen med helskägg och latexhandskar

FDP-politkern vill också veta vem mannen med helskägg och latexhandskar var som har setts klättra in i förarhytten efter attentatet. Marcel Luthe utesluter inte att detta kan ha varit en man som planterade Anis Amris personbevis.

Den kassserade spårsökningen

Luthe beklagar också att kriminalpolisens spårsäkring av lastbilen förstördes då polis och brandkår tog loss den döde polske lastbilschauffören ur förarhytten och första-hjälpen personal sprang in och ut i lastbilen och andra sökte efter lastbilens färdpapper. Enligt en advokat som Luthe åberopar så gjorde kriminalpolisen först därefter då lastbilen också hade fraktats från platsen sin brottsundersökning.

Den eventuelle medbrottslingen

Ben Ammar en påstådd IS-terrorist som filmades på ett café tillsammans med Anis Amri och telefonerade med honom timmarna före dådet utvisades pötsligt ur Tyskland nattetid i februari 2017. Denna märkliga aktion menar Luthe ägde rum för att hindra att Ben Ammar skulle kunnna vittna vid kommande parlamentariska undersökningar i fallet.

I januari i år skall den tyska förbundsdagen besluta om en undersökande kommission på riksnivå skall inledas i parlamentet.
1) http://www.sueddeutsche.de/politik/attentat-in-berlin-wieso-der-lkw-nicht-sofort-durchsucht-wurde-1.3306452
2) https://www.bz-berlin.de/berlin/charlottenburg-wilmersdorf/was-wusste-pegida-gruender-lutz-bachmann-ueber-den-berlin-attentaeter
3) https://www.bz-berlin.de/berlin/charlottenburg-wilmersdorf/was-wusste-pegida-gruender-lutz-bachmann-ueber-den-berlin-attentaeter
4) https://www.bz-berlin.de/berlin/charlottenburg-wilmersdorf/was-wusste-pegida-gruender-lutz-bachmann-ueber-den-berlin-attentaeter
5) https://www.welt.de/politik/deutschland/article160520245/Warum-Attentaeter-so-oft-Ausweise-zuruecklassen.html
6) http://www.tagesspiegel.de/politik/nach-dem-anschlag-von-berlin-warum-wir-fuer-verschwoerungstheorien-so-anfaellig-sind/19184774.html
7) https://www.youtube.com/watch?v=d2ci85PCNwU
8) https://www.rbb24.de/politik/beitrag/2017/10/amri-von-v-mann-angestachelt-anschlag-berlin-breitscheidplatz.html
9) http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2017-10/anis-amri-v-mann-weihnachtsmarkt-attentaeter-nordrhein-westfalen-terror
10) http://www.spiegel.de/politik/deutschland/anis-amri-berlin-attentaeter-war-kein-v-mann-a-1131977.html
11) https://www.zdf.de/nachrichten/zdf-morgenmagazin/zdf-morgenmagazin-clip-18-234.html
12) http://www.zeit.de/politik/deutschland/2017-05/anschlag-berlin-anis-amri-lka-manipulation-akten
13 ) http://www.dw.com/en/christmas-market-terrorist-anis-amri-may-have-been-used-as-lure-german-newspaper/a-41828681
14 ) https://www.welt.de/politik/deutschland/article171657711/Anis-Amri-wurde-schon-2015-gezielt-ueberwacht.html?wtrid=socialmedia.socialflow….socialflow_twitter
15) https://www.berliner-zeitung.de/berlin/polizei/neuer-verdacht-war-anis-amri-doch-kein-einzeltaeter–29327800
16) https://www.berliner-zeitung.de/berlin/polizei/neuer-verdacht-war-anis-amri-doch-kein-einzeltaeter–29327800

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: