Hoppa till innehåll

Parlamentsledamöter i Macrons parti spred konspirationsteorier om Gula västarna.

december 7, 2018

cof

De franska tidningarna Liberation here  LeParsien here skrev igår om att LREM- ledamöter spridit konspirationsteorier om Gula västarna. Liberation berättade att parlamentsledamoten Emilie Chalas spridit vidare en teori om att Steve Bannon skulle registrerat namnet ”Gula västarna” redan vid tidpunkten för Macrons seger i presidentvalet 2017. På hennes Twitter kunde man läsa texten….”alltså Bannon” hennes meddelande vidarebefordrades av Aurore Bergé och nådde bla Coralie Dubost som skrev ”Verkligheten överträffar fiktionen.”

Inga svenska medier eller icke franska medier har av vad Retrogradera erfarit publicerat artiklar om händelsen. I betraktande av den populära diskussionen om Fake news  och hur fenomenet undergräver det offentliga samtalet i samtiden så anser Retrogradera att detta är något anmärkningsvärt.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: