Hoppa till innehåll

Fransk public-service TV retuscherar anti-Macron budskap på skylt inför sändning

december 17, 2018

 

 

France 3 retuscherar bort ordet ”avgå” i sin studiosändning

Franska medier som Figaro, RTL,  20 Minutes och Liberation berättade igår söndag den 16 december om den franska kanalens övertramp. En AFP-bild manipulerades i kanalens studiosändning så att budskapet : AVGÅ försvann från demonstranters plakat. Kvar blev bara texten : Macron.

En företrädare för LFI [Jean Luc Melenchons parti] anklagade TV-kanalen för sovjetfasoner med hänvisning till den i  historien mycket kända bilden där Trotskij retuscherades bort från ett officiellt foto.

Enligt Liberation Check news  Här så har en medarbetare redigerat bort texten DEGAGE från plakatet och France 3 har tillsatt en intern utredning och också sänt ut en offentlig ursäkt 19 30 igår i sina sändningar där de lovar att detta inte skall upprepas samt att de numer använder originalbilden.

Liberation skrev:  ”Bilden har ändrats . När  CheckNews kontaktade  France 3 bekräftade kanalen detta och förklarade att detta berodde på den ”mänskliga faktorn” . ”En undersökning pågår  En medarbetare har redigerat bilden  och chefredaktören upptäckte inte ändringen.”

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: