Hoppa till innehåll

Liberation har inget svar på varför medier inte skriver om Amnestys rapport om övervåldet mot demonstranterna

december 18, 2018

I sin CheckNews-serie behandlar Liberation  här en fråga från läsare som undrar varför medierna i Frankrike inte har refererat eller uppmärksammat Amnestys rapport om polisvåldet mot demonstranter. Rapporten släpptes fredagen den 14 december och skall enligt uppgift vara omfattande och refererar till både vittnesmål och videofilmer .Amnesty  kritiserar polisens överdrivna användande av sina flashball-gevär  och bruket av speciella granater som Amnesty inte menar skall användas överhuvudtaget i polisiära sammanhang. Bland annat har en journalist skadats när han fick en sådan granat i ryggen. I rapporten vittnar också journalister om att ha blivit medvetet attackerade av polisen. Amnesty uppmanar i rapporten polisen att sluta med övervåldet mot skolelever och demonstranter. Liberation skriver i sin CheckNews att de inte har något bra svar på varför medier inte uppmärksammat rapporten men hänvisar till att tidningen Reporttere skrivit om Amnestys rapport. här

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: