Hoppa till innehåll

International NuitDebout Malmö 15 maj

maj 16, 2016

 

Retrograderas utsände övervakade uppslutningen av den franska proteströrelsens genomslag i Sveriges kulturella huvudstad.

Vid tvåtiden till halvtre på morgonen var staden lugn. I och med att vår spanare inte var ute tidigare under kvällen hade han det svårt att avgöra hur omfattande anslutningen hade varit tidigare under aftonen. Vår rapportör kunde blott se mänskliga aktiviteter i form av taxibilar, en cyklist och en nattvandrare. På Spångatan syntes dock en städare dammsuga en matta inuti en affärslokal. Vår utsände tvekade mellan uppfattningen att detta var en iscensatt happening i protest mot nattarbete och låga löner eller om det bara var en vanlig nattstädare som förmodligen bara utförde sitt arbete vilken söndag natt som helst. På Spångatan hade reportern ett tag sällskap av en yngre fiskmås men annars inga andra levande varelser. Sträckan som var utsätt för kvällens mönstring av proteströrelsens omfattning löpte via Spångatan ner mot Gustav Adolfs torg med slutpunkt för Stortorget som torde ha varit rörelsens logiska slutmål för att driva protesterna genom natten. Gustav Adolfs torg befolkades av en färggrann gräsand och en råtta modell fetare men var annars helt tom på folk. Vid ankomst vid Stortorget vittrade vår reporter människor via livligt sorl och en del exalterade röster. Detta visade sig dock vara ljudet från de rökande gästerna vid stans ofta nattetid öppna bar Centiliter och gram. Det var inte de upprymda rösterna från nattens socialrevolutionärer. Här drogs slutsatsen att demonstranterna avbrutit kvällens och nattens protester  och att de istället ställt in sig  på kommande kvällars upptåg. Vid ankomst till redaktionen fick vi  emellertid erfara att vår man hade varit nöjd med sin nattpromenad och att bl.a. det fina blomsterarrangemanget utanför konditoriet Hollandia glatt honom samt den fina gräsanden, fiskmåsen och råttan hade visat honom stadens spännande djurliv nattetid. Dessutom gladdes han åt vår sajts tilltagna ersättning för obekväm arbetstid. Däremot var det svårt tyckte vårt sändebud att dra slutsatsen att Malmö denna kväll var i solidaritet med världens proteströrelser. Med reservation då för att uppslutningen tidigare under kvällen kan ha varit omfattande.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: