Hoppa till innehåll

Har demonstranter bland gula västarna kommit till demonstrationer med skjutvapen som Macron har påstått?

februari 8, 2019

 

 

Checknews  på Liberation har undersökt vilken substans det kan ha legat i presidentens allvarliga påstående  om  att  demonstranter bland gula västarna skulle kommit beväpnade med skjutvapen till demonstrationerna.

 

Macron sade: ”Ta bort polisens LBD-40 när demonstranter kommer beväpnade med skjutvapen till demonstrationerna?” Fem nyhetsorgan i Frankrike däribland Liberation spred presidentens ord vidare och LCI har fortsatt att ha kvar uttalandet på sin sajt.

När Checknews kontaktar både Elyséepalatset och inrikesministeriet med frågan om vilka skjutvapen som har beslagtagits i demonstrationerna så vägrar båda att svara på frågor. Det visar sig att skjutvapen har beslagtagits vid de rondeller som blockerats av gula västarna, hos förare som stannat vid dessa platser, några berusade och ivägkörda av gula västarna  I ett fall vid en rondell så har ett tumult mellan polis och gula västarna utbrutit och en man i tumultet upptäckte man senare var ägare av ett skjutvapen som han hade i sin bil. Men inga demonstranter har såvitt Checknews på Liberation kunnat eftersöka kommit med skjutvapen till demonstrationer som presidenten påstått. Macron och det franska inrikesministeriet och de medier som förde presidentens ord vidare borde kanske från början ställt kritiska frågor och begärt ut information från inrikesministeriet?

Källa:  https://www.liberation.fr/checknews/2019/02/08/des-gilets-jaunes-sont-ils-venus-en-manif-pour-tuer-avec-des-fusils-comme-l-a-dit-macron_1707804

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: