Hoppa till innehåll

Åklagare ljög för att skydda Macrons lögner om polisvåldet som gav 73-årig kvinna skallfrakturer och brutna revben – inget för MSM utanför Frankrike.

juli 28, 2019

 

 

Äldre kvinna får skallfrakturer och brutna revben – Polisen oskyldig, påstod Macron

dav

dav

På onsdagen den 24 juli 2019 publiceras den kontroversiella nyheten överallt i Frankrike att statsåklagaren i Nice, Jean-Michel Prêtre ljög om polisingripandet i mars i år mot Gennevieve Legay för att skydda landets president. Enligt utsago skall han därmed inte velat avvika från presidentens redogörelse för hur den 73-åriga Geneviève Legay  ådrog sig skallfrakturer och brutna revben. Enligt Emmanuel Macron hade kvinnan ramlat på eget bevåg och ingen kontakt mellan henne och polis skall ha förekommit. För att skydda presidenten ljög åklagaren om händelsen för att skydda presidentens utsaga, skriver i princip alla franska medier se länkar nedan.

Från början höll åklagarens och Macrons officiella version en stund tills Mediapart med hjälp bl.a. av Cnews egna bilder från fallet kunde upptäcka att en polis knuffade kvinnan bryskt från sidan. Andra medier ekade Mediaparts syn och snart meddelades att åklagarämbetet omvärderade fallet. Senare avslöjades även av Mediapart som hade kommit över och läst gendarmernas rapport som till skillnad från CRS [kravallpolisen] ansåg att polisens ingripande var felaktigt och skrev : Polisingripandet ”oproportionerligt” och ”omotiverat”. Till sist erkände den anklagade polismannen att han knuffat kvinnan men lytt order och att han hade trott att han knuffade en man.

Fallet var redan extremt omtalat i Frankrike i mars när händelsen inträffade eftersom presidenten Macron förolämpade den kvinna som låg på intensiven med allvarliga skallfrakturer med uttalandet att hon nu kanske hade fått lite vishet om att sköra personer inte skall upprätthålla sig i av staten förbjudna demonstrationszoner. Kvinnans perspektiv var att demonstrationsfriheten var hotad. Macrons skandalösa uttalande omnämndes även utanför Frankrike som i the Guardian https://www.theguardian.com/world/2019/mar/25/macron-under-fire-for-patronising-injured-elderly-gilets-jaunes-protester även om svensk media som konstant har vägrat skriva något negativt om Macron inte rapporterade.

I Frankrike diskuteras på privata LCI siskuteras fallet och ankaret frågar:  ”Statslögn, åklagares lögner för att skydda presidenten, vad kan man säga om det? ” https://www.youtube.com/watch?v=pWwLw2yAi14&fbclid=IwAR0qbi3fSa0K1P7vUZsqabjnjGU8VZaYtHoDtMerUdpQDnCSXPoNzdBINTM

Men nu när det visar sig att Macron har ljugit om hur Geneviève Legay   föll och en statsåklagare ljugit för att skydda presidenten så lyser affären med sin frånvaro i alla MSM utanför Frankrike och naturligtvis i vanlig ordning i Sverige. Vad visar det på?

https://www.youtube.com/watch?v=IjP3KJy74qU

https://www.lexpress.fr/actualite/societe/fait-divers/genevieve-legay-le-procureur-de-nice-a-menti-pour-ne-pas-embarrasser-macron_2091329.html

https://www.europe1.fr/emissions/ledito-politique-de-michel-darmon/edito-affaire-legay-si-le-procureur-a-menti-cela-jette-une-ombre-tres-genante-sur-leur-independance-a-legard-du-pouvoir-3911394

https://www.ouest-france.fr/societe/justice/affaire-legay-le-procureur-assure-avoir-defendu-la-police-pour-ne-pas-contredire-emmanuel-macron-6457487

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: