Hoppa till innehåll

Bernie Sanders är tillbaka överallt utom i svensk media

oktober 20, 2019

IMG_20191020_192701

Bernie Sanders comeback-rally igår i Queens drog den största publiken i år för någon demokratisk presidentkandidat.

 

Med 25 000 i publiken och människor som fick vända i dörren på grund av begränsningar för publiktillståndet Queensbridge Park var mötet publikt en succé. De flesta internationella medier berättade också om en slagkraftig presidentkandidat som kungjorde sin comeback med uttalandet : To put it bluntly I am back. På Bernie is back-sammankomsten talade Michael Moore som sade att den enda hjärtattack som vi skall vara rädda för är den som kommer att komma på Wall Street när de inser att Bernie Sanders har blivit vald till USA:s president.

De internationella medierna uppmärksammade den unga vänsterns fix-stjärna Alexandria Ocasio-Cortez som på mötet klargjorde att hon stod bakom Sanders i den kommande kampen om att bli demokraternas presidentkandidat. Överallt i världen slogs Bernies comeback-rally upp som en stor politisk händelse, så i Politiken, VG, New York Times, Financial Times, Bloomberg, reuters, BBC, CBS, LA Times, Die Zeit, Globe and the mail, Hindu.com, Le Point, L´Express, The Guardian, Daily Mail, Independent, bara i Sverige hade vid 19 15 CET  på söndag kväll inte ett ord nämnts i landets största medier om USA:s största politiska händelse igår.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: