Hoppa till innehåll

Olof Palmes sista steg – i sällskap med en mördare

februari 20, 2020

I Lars Borgnäs senaste bok Olof Palmes sista steg – sällskap med en mördare serveras läsaren i överensstämmelse med hans övriga böcker och gärningar inom radio och svensk television intressant och häpnadsväckande information. Borgnäs huvudspår i  den nya boken är att Säpo var den organisation varifrån mordet dirigerades.  Borgnäs avfärdar Skandiamannen, som har lyfts fram av tidningen Filter som trolig mördare. Detta görs mot bakgrunden av bl.a. fakta som talar för att mördaren troligen var vänsterhänt eller tränad med att skjuta med båda händerna.

Huvudteorin i boken kan sammanfattas med att Säpo från början kontrollerade utredningen. Att Lisbeth förmodligen visste vem eller vilka mördarna var och av olika anledningar hade ett intresse av att tiga om saken. Att den socialdemokratiska partiledningen på samma sätt hade ett intresse av att inte avslöja de verkliga motiven bakom morden.

Lars Borgnäs berättar även i boken om hur han fick den pensionerade chefen för Stockholms mordkommission , Arne Ivrells dagbok av dennes son. Sonen fick i uppdrag att ge den till Borgnäs efter faderns bortgång. Enligt Borgnäs var chefen för Stockholms mordkommissionen övertygad om att   mordet på Olof Palme utfördes av Säpo.

Detta är en anmälan av Borgnäs bok och således inte avsedd att vara en spoiler för boken så Retrogradera rekommenderar intresserade läsare att ta del av den på egen hand och därmed ge en eloge till Semic och Lars Borgnäs som sett till att denna bok överhuvudtaget har kommit ut.

 

dav

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: