Hoppa till innehåll

Magasinet Filter på väg mot ett nytt lågvattenmärke?

november 15, 2020

Vad är egentligen syftet med Filters nya nummer om Estonia?

https://poddtoppen.se/podcast/1500772929/filterpodden

Efter misslyckandet med att presentera alternativa sanningar i Palmemordet har redaktionen tagit nytt mod till sig.

Det finns inget konstigt med Estonia tycks tesen vara.

            -Vad var det du reagerade på?

-Att man visar upp en suddig bild  som påstås vara ett hål utan att presentera något sammanhang egentligt sammanhang.

Magasinet Filter vänder sig uppenbarligen till alla människor som inte sett den aktuella D-play-dokumentären och försöker hjälpa staten att försvara den officiella teorin

Enligt Mattias Göransson på Filter är det alls inte omtvistat hur och varför Estonia sjönk. -Bogvisiret var borta. Det har ett vittne sett

Vidare påstås det i podden  att det hela inte är något mysterium  för redan dagen därpå intervjuades en person som såg att vattnet strömmade in via bogporten. Han såg det på en monitor att bogvisiret var borta.

Det är oklart vilket vittne Mattias  Göransson här pratar om men de TVÅ  vittnen som man vet  såg  händelsen är Hannes Kadak och Henrik Sillaste och  tvärtemot Göransson drar de slutsatsen att vattnet sipprar in genom sidorna inte att rampen står helt öppen och att vattenmängderna på bildäck är stora att de kan orsaka slagsidan. Vittnena  blir tvungna att lämna däcket där de ser på övervakningsmonitorn när båten fått slagsida.  De ser aldrig ett vattenfyllt bildäck som orsakat den redan kraftiga slagsidan.

SSPA-konsortiet som fick uppdraget av  regeringen att  undersöka sjunkförloppet med villkoret  att dykningar inte kunde bli aktuella, rekommenderade ändå dykningar  eftersom det inte gick att utesluta att färjan sjönk på grund av ett hål nedanför vattenlinjen. För att kunna simulera ett sjunkförlopp hade utredarna varit tvungna att antaga saker som de inte hade bevis kring, bl.a. fönstrens hållfasthet. Därför rekommenderades dykningar för att ta upp tre fönster och för att dokumentära om det fanns okända hål på Estonia som annars kunde förklara det snabba sjunkförloppet som utredningen hade problem med eftersom de fick göra antaganden de inte hade bevis för. Dykningar behövdes för att   bortom rimligt tvivel kunna fastställa att deras tes var riktig. I Filters värld vet vi tydligen hur Estonia sjönk och det är lätt att det bildas ”konspirationsteorier” kring stora händelser för att man inte kan acceptera slumpen eller nåt?

Man undrar om man verkligen hör det man  hör här i Filters podd . Det nya Filternummret verkar bli ett mästerstycke i faktaresistents, wihewashing och fejk news. Håll ögonen öppna!

Att man nu hittat ett så pass stort hål på fartyget vid vattenlinjen är ju det fynd som hela världen och de flesta av landets journalister deklarerat att de vill ha en undersökning kring. Så vad slags värld låtsas Filter att de lever i? Vad är syftet?

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: