Hoppa till innehåll

Undersökande inslag om 11 september i MSM – SWR gjorde ett till 20-årsdagen

september 13, 2021
rptnb

Den tyska sändare Südwestrundfunk gjorde 7 september 2021 en ovanlig faktacheck där man antog vinkeln av att granska de fakta som kan sägas föreligga för det vi anser oss veta om 11 september.

Ur artikeln : https://www.swr3.de/aktuell/fake-news-check/faktencheck-9-11-was-geschah-wirklich-am-11-september-2001-warum-gibt-es-noch-reatsel-100.html

Det är inte ens hälften av de tillfrågade i världen som anger att Al-Qaida ligger bakom 11-septemberattentaten och det har fått  mig att verkligen  tänka efter.

Ingen av oss var på plats där händelserna utspelades men vi kan utan att odla en agenda försöka undersöka vad som har hänt så långt med journalistiska metoder.

En av århundrandes mest inflytelserika händelser är 9/11. Även om det är 20 år senare så är temat aktuellare än någonsin. Se till exempel på Afghanistan. Här kommer Faktakontrollen:

…. Men så är också ett annat gigantiskt höghus förutom WTC1 och WTC2 som störtade samman nämligen skyskrapan nr 7 , WTC7 Det vet väldigt få. Huset stod direkt bredvid WTC 1 och WTC 2. Mycket spännande… Mer om det senare… Det finns statistik från en opinionsundersökning från 2008: 15% av människorna i världen tror att USA:s regering ligger bakom 11 september. 25% säger sig inte veta och 46% tror att det är Al-Qaida som ligger bakom. 14% är av annan uppfattning, Det är inte ens hälften av de tillfrågade i världen som anger att Al-Qaida ligger bakom 11 septemberattentaten och det har fått mig att verkligen  tänka efter. Det är förvisso opinionsundersökningar och meningar är inte alltid grundade på fakta. Opinioner bildas ofta mot bakgrunden av avsaknaden av fakta. Hur tänker ni kring detta? Tror ni på den officiella versionen? Eller tror ni regeringen i USA visste om anslaget och medvetet tillåtit det ske? Vilka fakta kring 11 september undrar ni över?  Vad talar för att bin Laden och Al-Qaida var de skyldiga? Alla indicier talar för det men det finns inga entydiga bevis. Det finns bandupptagningar där Bin laden anses ta på sig attentaten bland annat från 2006 men dessa bandupptagningar och videor är dock omstridda och ofta ohörbara och dess äkthet har inte oberoende kunnat konstateras. Den tyske domaren i förvaltningsrätten, Dieter Dieseroth har påpekat att ingen oberoende rättsinstans har kunnat granska de av underrättelsetjänster framlagda bevisen för bin Ladens skuld.

Sprängdes  World Trade Center 7?

Det finns faktiskt vissa oklarheter med WTC7. Vad få människor vet är att denna byggnad, den tredje stora skyskrapan i New York, kollapsade den 11 september. Cirka sju timmar efter de två tvillingtornen. Inga flygplan flög in där. I denna byggnad brann det på flera våningar – på grund av bråte som flög in i byggnaden när tvillingtornen kollapsade och startade branden.

Kollapsade WTC7 på grund av branden?

Frågan är fortfarande spännande: Räcker dessa bränder för att en byggnad av denna typ skall kollapsa? Vi Känner inte till ett enda höghus av stål av denna storlek – över hela världen – som någonsin har kollapsat på grund av en brand, förutom WTC7 den 11 september 2001. I Madrid till exempel brann ett höghus alla dag 2005, men bara delvis kollapsade. Grundstrukturen förblev intakt. 1991 brann skyskrapan One Meridian Plaza i Philadelphia i 18 timmar. Och kollapsade inte. Men WTC7 kollapsade efter sju timmar.

Människor som tror att USA planerade attackerna påpekar att bland annat Secret Service, CIA och USA: s försvarsdepartement hade sitt huvudkontor i New York i denna byggnad. Förespråkare för teorin om sprängning anser sig ha skäl för sin misstro kring den officiella teorin då  byggnaden kollapsade helt symmetriskt: vertikalt som en kontrollerad rivning med sprängmedel på varje våningsplan. För att byggnaden skall falla symmetriskt in i sina fotspår måste alla stålpelare ha sågats av synkront. Eftersom det inte fanns någon omfattande brand över en hel golvyta kunde byggnaden inte ha kollapsat på grund av branden.

Det finns också en studie från 2017. En professor vid University of Alaska använde datormodeller för att beräkna att WTC 7 och kom fram till att den kunde ha kollapsat på grund av en brand. Denna studie har dock aldrig publicerats och kontrollerats i en tidskrift. Det beställdes av en organisation som heter – Architects  and Engineers for 9/11 truth-en sammanslutning av arkitekter och ingenjörer som inte tror på den officiella versionen av de amerikanska myndigheterna. Denna studie har nu mött kritik: Datormoduleringarna skall inte ha varit relevanta . Det finns andra studier som tyder på motsatsen, t.ex. en från 2007 som beräknade att den speciella konstruktionen av WTC7 själv kunde ha orsakat kollapsen. Enligt detta räcker det med att en enda stödpelare misslyckas.

Varför undersöktes aldrig WTC7 -kollapsen?

Detta är spännande: I den ursprungliga utredningsrapporten, minst över 600 sidor, finns det inte ett enda ord om kollapsen av WTC7. Endast en andra rapport, som också publicerades först 2008, den så kallade NIST-rapporten, behandlar i detalj WTC7. NIST -rapporten med experter från byggnadsexperter, arkitekter etc. antar en kollaps på grund av branden.

Följande detalj är bisarr i samband med WTC7: BBC hade redan rapporterat byggnadens kollaps 20 minuter innan den hände. Ett misstag? Eller visste BBC att byggnaden  skulle falla i förväg?

BBC -bilder av WTC7 -kollapsen ”försvann”

Nyhetschefen för BBC tar dock hela skulden och talar om ett misstag. Enligt en annan källa fick nyhetsbyrån Reuters skulden. Reuters skulle  skulle ha rapporterat det felaktigt och BBC tog över nyheten. Vi har frågat Reuters men har inte fått något  svar.

Faktum är att det vid tiden för kollapsen inte fanns några personer i byggnaden. Inte heller några brandmän som kunde ha släckt branden. En misstänkte att det kan kollapsa. Kanske har BBC helt enkelt förvandlat den förestående kollapsen till en kollaps som redan har hänt i virrvarret. Men det finns märkvärdigheter: Alla band, alla originalinspelningar från 11 september  av BBC i New York, har försvunnit, säger BBC själv. Sändaren har inte banden kvar  , citat:  Vi har  ”trasslat till det”….

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: